• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині затримали податківця, що шантажував підприємця

24.10.2019, 19:35

На Хмельниччині затримали податківця, що шантажував підприємця

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора-ревізора Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, підозрюваного у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомили в пресслужбі ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Досудовим розслідуванням встановлено, що податківець від імені неіснуючого громадянина власноруч підробив заяву про наявність порушень у діяльності підприємця. На підставі цієї заяви підозрюваний провів перевірку діяльності підприємця та, погрожуючи накладенням штрафних санкцій, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 15 тисяч гривень.

Кваліфікували злочин як одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно, яке поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та службове підроблення (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: