• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині перевірили інтернат для людей похилого віку: які результати

20.10.2021, 16:07

На Хмельниччині перевірили інтернат для людей похилого віку: які результати

47 людей зараз проживають в Новосинявському будинку- інтернаті для громадян похилого віку, що у Старосинявській тергромаді Хмельниччини.

Про це розповів директор закладу Олександр Ільченко, пише Суспільне. Минулого тижня представники уповноваженого з прав людини здійснили тут моніторинговий візит, аби попередити порушення прав людини.

У Новосинявському будинку-інтернаті для громадян похилого віку - 20 кімнат, з них чотири двомісних, решта - чотиримісні. Є кімната для відпочинку, де телевізор, книги, стіл та диван з кріслами. У приміщенні є капличка, каже директор Олександр Ільченко. Працюють у закладі 26 людей. Всього у закладі проживає 47 людей, каже директор: "Люди є одинокі, є такі, що мають дітей, але вони далеко на заробітках і не приїжджають. Є такі, до яких приїздять родичі, телефонують."

Готують їжу окремо. Кімната для роздачі та їдальня знаходяться у приміщенні, де живуть люди. 15 людей в інтернаті– лежачі, їх годує персонал у кімнатах. Тим людям, які не можуть ходити, їжу роздають на спеціальних возиках.

Інтернат має свою пральню, вона знаходиться у добудованому приміщенні, каже директор. Пральниця Галина Чучина розповідає: пере та розвішує одяг одна. Зараз має одну більшу та дві менших пральних машинки.

12 жовтня моніторинговий візит в заклад зробили представники уповноваженого з прав людини, розповідає провідна спеціалістка відділу регіонального представництва секретаріату уповноваженого Оксана Шейц. За її словами, заклад перевіряли без попередження. Розповідає про результати: "Неприємний запах, брудні приліжкові тумбочки, брудно і неохайно, пошарпана підлога. Брудна білизна, брудні рушники, матраци. Біля кожного підопічного стояли відра. Підопічні неохоче спілкувалися, але деякі з них повідомляли, що в ці відра вони справляють свої фізичні потреби і використовують для сміття".

Як розповіла заступниця директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Лариса Гурина, за результатами перевірки їм мають надіслати звіт. Додає: "Ми офіційно, своїм листом направляємо звіт директору установи, який має передивитися і доповісти нам про усунення усіх недоліків, які є у звіті. Бувають випадки, коли ми вимагаємо фото підтвердження. Оскільки в своїх звітах омбудсмени присилають фото підтвердження".

За словами Лариси Гуриної, протягом місяця представники департаменту також перевірять заклад.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: