• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині чоловіка, який знущався над дружиною, засудили до 200 годин громадських робіт

27.09.2024, 22:28

На Хмельниччині чоловіка, який знущався над дружиною, засудили до 200 годин громадських робіт

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області визнав 50-річного чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство) та призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

Про це повідомляє пресслужба суду, пише WestNews.

Окрім цього, обвинуваченого зобов’язали пройти програму для кривдників строком на три місяці в Ярмолинецькій селищній раді.

Згідно з матеріалами справи, з лютого по липень 2024 року чоловік неодноразово вчиняв домашнє насильство щодо своєї дружини, яке зафіксували правоохоронці. Під час інцидентів у присутності малолітніх дітей він погрожував фізичною розправою та використовував нецензурну лексику, завдаючи жінці психологічних травм.

Раніше, у березні, квітні та травні 2024 року, місцевий суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (домашнє насильство) і наклав на нього штрафи на загальну суму 1 700 гривень. Проте у липні поліція знову зафіксувала черговий випадок насильства в родині.

Судово-психіатрична експертиза встановила, що дії обвинуваченого спричинили дружині значну психологічну шкоду, викликавши емоційну напруженість, тривожність, відчуття страху та невпевненості.

Під час судового засідання чоловік визнав свою вину та висловив каяття, зазначивши, що конфлікти виникали через тещу, але тепер він з дружиною живе окремо від неї і стосунки покращилися.

Дружина попросила суд не застосовувати до чоловіка суворого покарання.

Суд взяв до уваги кілька факторів при визначенні покарання: обвинувачений раніше не судимий, не перебуває на обліку у нарколога чи психіатра, має малолітню дитину і висловив щире каяття. Обтяжуючими обставинами стали вчинення насильства щодо особи з інвалідністю та у присутності дітей.

Вирок наразі не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: