• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині чоловік продав товариша з інвалідністю за 10 тисяч гривень у рабство

02.10.2024, 13:59

На Хмельниччині чоловік продав товариша з інвалідністю за 10 тисяч гривень у рабство

Житель Хмельницького за 10 тисяч гривень продав свого 26-річного товариша Ігоря, який з дитинства має інвалідність, у трудове рабство.

Зловмисник примусив Ігоря поїхати до Києва, де його планували змусити жебракувати біля Києво-Печерської лаври. На щастя, поліція вчасно викрила злочинну схему та звільнила потерпілого. Про це стало відомо 1 жовтня, коли потерпілий розповів свою історію журналістам Суспільного.

За словами Ігоря, чоловік, якого він вважав своїм другом, тривалий час примушував його до протиправних дій, зокрема, забирав його пенсію та змушував купувати наркотики. А згодом заявив, що Ігор винен йому гроші. Ситуація загострилася, коли зловмисник заявив, що продав його за 10 тисяч гривень.

«Поставив мене перед фактом, коли ми з ним зустрілися. Переді мною йому передали кошти за мене і сказали: “Сідай, ти їдеш. Все, ти мені винен!” Сказав, що в Києві буду жебракувати, гроші просити на вокзалі. В мене забрали документи: паспорт і свідоцтво про народження. Забрали гроші, ключі від під'їзду, квартири, все. І сказали: сідай в машину і їдь. Мене хотіли продати, а я навіть не знав про це взагалі», – розповідає Ігор.

На щастя, поліція вчасно втрутилася. За словами старшого уповноваженого в особливо важливих справах відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Богдана Мельника, правоохоронці швидко викрили схему і запобігли злочину. Під час слідства з'ясувалося, що Ігоря втягнули у борги через примус до участі в розповсюдженні наркотичних речовин, а коли він не зміг "відпрацювати" борг, його вирішили продати.

«Його планували змусити жебракувати біля Києво-Печерської лаври. В ході слідства встановлено, що за потерпілого отримали 10 тисяч гривень», – додав Мельник.

Це не перший випадок, коли Ігор опинився на межі трудового рабства. За його словами, раніше він вже пережив подібну ситуацію. Тоді йому запропонували роботу в місті Коростень із обіцянкою платити тисячу гривень на день. Чоловік отримав аванс у розмірі 1 500 гривень і поїхав до Житомирської області.

«Обіцяли платити, але не платили. Лишили на промзоні закинутій. Дрова рубали, складали, важкувато було, по 12-13 годин працював. Дуже погано годували. Дуже погані умови проживання були. Не помитися, не передягнутися, нічого», – згадує Ігор.

Наразі Ігорем опікується благодійний фонд «Карітас – Хмельницький», який надає йому необхідну допомогу, зокрема, забезпечує ліками.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ст. 149 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за торгівлю людьми. Винуватцю загрожує від 3 до 15 років позбавлення волі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: