• Головна
  • Новини
  • На Волині волонтери збирають речі та провізію для допомоги нужденним

18.12.2021, 17:47

На Волині волонтери збирають речі та провізію для допомоги нужденним

У місті Ківерці Луцького району волонтери збирають одяг, продукти, меблі та іграшки для одиноких волинян, багатодітних сімей та людей з інвалідністю, яким передають необхідні речі.

Про це Суспільному повідомила керівниця громадської організації "Станція добра".

З її слів, організація працює без фінансової допомоги спонсорів, а речі приносять люди, які мають чим поділитись. Нині до волонтерства у "Станції добра" долучилися майже 70 волинян.

Роботу розпочинають із розміщення оголошень у соцмережах. Для збору допомоги просять одяг, продукти, посуд, меблі та інші речі, – розповіла волонтерка Тетяна Кочура. Пенсіонерка каже: все, що привезли і принесли люди, сортують на складі.

"Ми беремо речі, кладемо в ящики: літнє до літнього, зимове до зимового. Літнє на пізніше, а що таке ходове зараз, зносимо на низ і люди беруть. Поки маю час і здоров’я, ходжу. Допомагати людям, щоб якась користь була, а що тако дома сидіти", – зазначила ківерчанка.

На складі приймають все, адже кожна річ, котру приносять, знаходить своє застування, – розповіла керівниця "Станції добра" Альона Максименко. Говорить: одяг в гарному стані можуть обрати собі нові власники, а з дірявого і зношеного волонтери шиють сумки.

Зовсім старі речі стають килимками, ганчір’я віддають на СТО в обмін на продукти, – додала ківерчанка.

"Наприклад, це коврик, який сплівся вже з тих речей, з яких вже нічого не можна пошити. Це кофта була, шарфики були. Ми міняємо такі речі на продукти. Тобто, ви приходите, приносите дві-три пачки макаронів і я вам дарую такий коврик", – розповіла жінка.

Непотрібні комусь речі іншим людям можуть знадобитися, – зазначила волинянка Олеся.

"Я мати-одиначка. "Станція добра" мені три-чотири роки допомагає. Поки діти в школі, я приходжу сюди, трішки допомагаю. Дівчинка другий клас і хлопчик третій. Беру взуття, курточки, все, що потрібно до школи", – каже жінка.

Волонтери ведуть облік сімей, які звертаються за допомогою, сказала Альона Максименко. Для того, щоб переконатись, що людина справді потребує допомоги, – телефонують у соцслужби, розпитують сусідів та дізнаються про родину з різних джерел.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: