• Головна
  • Новини
  • На Волині судили переселенця, який продавав зброю через інтернет

24.09.2024, 08:51

На Волині судили переселенця, який продавав зброю через інтернет

Зловмисник надсилав зброю «Новою поштою» до Волинської області. За рішенням суду, він отримав один рік іспитового терміну.

Ківерцівський районний суд виніс вирок чоловіку, який через інтернет незаконно продавав автомати Калашникова, пише WestNews.

Згідно з вироком суду, чоловік, який переїхав з Херсона, влітку 2023 року розмістив оголошення про продаж автоматів АК-74 на одному із сайтів. Після домовленості з покупцем він отримав 46,5 тисячі гривень і відправив зброю з Одеської області до Ківерців на Волині.

Однак першу покупку здійснили правоохоронці в рамках оперативної закупівлі. Експертиза підтвердила, що автомат був придатний до стрільби: «Автомат згідно висновку експерта є придатною для стрільби, бойовою нарізною автоматичною вогнепальною зброєю промислового способу виготовлення».

Протягом кількох місяців зловмисник ще двічі продавав автомати Калашникова, надсилаючи їх «Новою поштою» з Одеської та Львівської областей. Ціни зброї становили 46,5 та 49,2 тисячі гривень.

На суді підсудний визнав свою провину і пояснив, що на такий крок його штовхнули матеріальні труднощі через відсутність стабільного доходу. Хоча законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, суд вирішив застосувати до нього умовний термін.

За рішенням суду, йому призначили чотири роки позбавлення волі з заміною на рік іспитового терміну. Крім того, обвинувачений повинен сплатити понад шість тисяч гривень за судову балістичну експертизу. Автомати Калашникова, що перебували в камері зберігання поліції після затримання, будуть конфісковані на користь держави.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: