• Головна
  • Новини
  • На Волині суд оштрафував колишнього військового за вимагання хабаря для ухилення від мобілізації

07.10.2024, 21:17

На Волині суд оштрафував колишнього військового за вимагання хабаря для ухилення від мобілізації

На Волині Луцький міськрайонний суд виніс вирок у справі колишнього військового, який вимагав 8 тисяч доларів у чоловіка за допомогу в оформленні документів про визнання його непридатним до служби в армії. Обвинувачений пообіцяв зняти знайомого з розшуку в системі «Оберіг» та допомогти йому уникнути мобілізації за станом здоров’я.

Справу розглянули у рамках кримінального провадження № 161/15851/24. За матеріалами слідства, у січні 2024 року обвинувачений зустрівся зі своїм знайомим призовного віку і запропонував йому «послугу» за 8 тисяч доларів. Він стверджував, що має зв’язки з працівниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), оскільки раніше служив у територіальній обороні Запорізької області.

Протягом періоду з 23 квітня по 12 червня 2024 року обвинувачений отримав кілька траншів, в сумі 4 тисячі доларів. Однак, правоохоронці також виявили, що він незаконно придбав бойові боєприпаси та патрони, які зберігав удома.

На судовому засіданні чоловік визнав свою провину і щиро розкаявся. Суд врахував, що обвинувачений не мав попередньої кримінальної відповідальності, характеризувався позитивно за місцем проживання, а також виховує малолітню дитину. Його 19-річний син проходить службу у Збройних силах України з 28 травня 2024 року.

Суд визнав чоловіка винним за частинами 1 статті 263 та 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю та прийняття неправомірної вигоди) і призначив йому штраф у розмірі 9700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 164900 гривень. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: