02.01.2022, 11:27

На Волині скажена собака вкусила свою господиню

Днями Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила сказ у собаки, який вкусив свою власницю, жительку смт Маневичі Маневицької територіальної громади. Захворювання виявлено за результатами експертизи.

Про це повідомляє пресслужба Камінь-Каширської РДА.

З метою координації дій з його ліквідації голова райдержадміністрації Ольга Ващук скликала засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА, на якому затвердили відповідний план заходів.

Комісія визначила смт Маневичі неблагополучною територією, тому ввела карантинні обмеження, які можуть бути скасовані через два місяці з дня останнього випадку захворювання та загибелі тварин на сказ.

Наразі проводиться роз’яснювальна робота серед населення. Фахівці нагадують, що для запобігання виникненню сказу потрібно імунізувати домашні тварини.

– У вогнищі захворювання оперативно вживають всі необхідні заходи з локалізації та його ліквідації відповідно до встановлених інструкцій, – наголосила очільниця виконавчої гілки влади в районі.

Сказ – небезпечне вірусне захворювання всіх ссавців. Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи та закінчується летально. Основним джерелом є хворі на сказ тварини, переважно лисиці. Особливістю сказу природного типу є формування зон стійкого неблагополуччя. Враховуючи природне поширення сказу тварин, заходи щодо боротьби з ним здійснюються комплексно органами державної ветеринарної медицини, охорони здоров’я, житлово-комунального та лісового господарства, товариством мисливців під керівництвом протиепізоотичних комісій та органів влади.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: