• Головна
  • Новини
  • На Волині скасували вирок поліцейському, якого судили через зупинку п'яного прокурора

03.05.2023, 18:32

На Волині скасували вирок поліцейському, якого судили через зупинку п'яного прокурора

3-го травня Волинський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції щодо поліцейського Віктора Циплакова, який у Нововолинську спинив п’яного прокурора та не побоявся притягнути його до відповідальності

Про це повідомляє громадський активіст Ігор Гузь.

"Вирок суду, який присудив поліцейському Віктору Циплакову умовний строк, скасовано. Справу направили на повторний розгляд до суду першої інстанції. Таке рішення Апеляційного суду у Луцьку озвучили 3 травня", – йдеться у повідомленні нардепа.

Як зазначив Буг, поліцейський зупинив авто порушника з проблисковими маячками. Прокурор вийшов з авто, хамовито віднісся до настанов патрульних та зайшов на територію будинку своєї тещі, залишивши автомобіль відкритим на дорозі.

Поліцейський зайшов на приватну територію, переслідуючи порушника, який перебуваючи в стані алкогольного сп‘яніння, намагався втекти від поліції. Віктор Циплаков застосував незначну фізичну силу при затримані п‘яного прокурора, не давши вийти з будинку мешканці (тещі експрокурора).

Віктора Циплакова було засуджено 21-го листопада 2022 року у Рожищенському районного суду за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

"Отримавши відмову на отримання усіх відповідних документів при зупинці автомобіля, я був зобов‘язаний здійснити переслідування даного правопорушника, адже він чинив активний опір на вимоги працівників поліції", – зазначив Віктор Циплаков.

Згодом експрокурор знову сів за кермо та продовжив рух, автомобіль затримали по вулиці Героїв АТО. У водія легковика були наявні ознаки алкогольного сп’яніння, проте від освідування на драгері та в медичному закладі він відмовився. Правоохоронці склали відповідний протокол.

Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк, колишній начальник Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: