• Головна
  • Новини
  • На Волині школяра засудили до 6 років колонії за продаж канабісу

21.01.2021, 17:45

На Волині школяра засудили до 6 років колонії за продаж канабісу

23 грудня у селищі Ратне на Волині суд засудив 16-річного Максима до 6 років колонії за торгівлю наркотиками. Однак захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці, та вже подав апеляцію.

Про це Громадському повідомив адвокат хлопця Василь Жуковський.

За рішенням суду Максим буде змушений провести за ґратами 6 років. Позиція обвинувачення ґрунтується на показах двох дівчат, які нібито домовилися з хлопцем, що куплять у нього канабіс.

Як повідомив нам Жуковський, ще у віці 15 років із Максимом почав спілкуватися хлопець на ім’я Денис, який теж працював на поліцію. Він пригостив Максима наркотиками, після чого продовжував підтримувати з ним контакт.

Після того як Максиму виповнилося 16, Денис попросив хлопця знайти наркотики та передати знайомій дівчині. Як запевняє Жуковський, таке відбулося ще раз, однак того разу Максим просто стояв поруч, а продаж наркотиків здійснювала інша людина. Однак після затримання хлопця звинуватили у тому, що він продавав канабіс двічі.

«Він визнавав, що він першого разу був (передавав наркотики — ред.). Він просив не позбавляти його волі за перший епізод. Щодо другого епізоду — на відео чітко видно, що він не брав гроші, не збував і не передавав наркотики», — розповів нам Жуковський.

За словами Жуковського, дівчата, які нібито домовлялися з Максимом про купівлю канабісу, співпрацювали з поліцією. Це підтвердив і слідчий ратнівської поліції Іван Костючик у коментарі «Бабелю».

Костючик припустив, що причиною рішення суду ув’язнити хлопця є його відмова співпрацювати зі слідством. Однак, за версією Жуковського, хлопець реалізував своє законне право не давати свідчення, а поліція це сприйняла як відмову співпрацювати зі слідством. 

Крім того, адвокат запевнив, що дії поліції були незаконними, адже правоохоронці не мають права провокувати людей на злочини. Це, зокрема, порушує позицію Європейського суду з прав людини.

Він також наголосив, що справу на хлопця завели ще тоді, коли йому було 15 років, а кримінальна відповідальність за статтею про збут наркотиків може настати лише з 16 років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: