• Головна
  • Новини
  • На Волині СБУ заблокувала телеграм-канал, який повідомляв про місця вручення повісток

10.03.2023, 16:33

На Волині СБУ заблокувала телеграм-канал, який повідомляв про місця вручення повісток

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували на Волині телеграм- канал та чат-бот, що перешкоджали мобілізації українців призовного віку

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, інтернет-ресурс "повідомляв" про заходи, що проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні.

"Насамперед вони зливали актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про "локації" використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів", - розповіли в СБУ.

Фото: СБУ у Волинській області

Правоохоронці викрили адміністратора телеграм-каналу. Ним виявився лучанин. Його основною діяльність є створення телеграм-каналів та чат-ботів.

В ході обшуку в помешканні чоловіка правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувалась для протиправної діяльності. 

Наразі триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: