• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині врятували рибалку, який провалився під кригу

16.12.2021, 17:37

На Рівненщині врятували рибалку, який провалився під кригу

На Рівненщині працівники ДСНС разом із місцевими жителями врятували рибалку, який провалився під кригу на ставку.

Це перший такий випадок у році, – повідомили Суспільному у пресслужбі Служби порятунку. У Центрі екстреної медичної допомоги зазначили, що у чоловіка легкий ступінь переохолодження.

Інцидент трапився 15 грудня на вулиці Сурмичі у Дубні о 14:30. Рятувальників повідомили, що там на ставку під кригу провалився чоловік.

"До приїзду рятувальників рибалці допомагали троє небайдужих людей, одним з яких виявився водій пожежного авто з Дубна Семен Опалак. Він перебував у відпустці і в той час проїжджав повз місце події. Один з чоловіків дістав кабель з свого авто та кинув його кінець рибалці", – розповів працівник пресслужби ДСНС області Максим Старенький.

І додав: рибалка, це чоловік пенсійного віку, зміг спіймати кінець кабелю з третього разу. Після цього його витягнули на берег. В цей час до місця пригоди приїхали рятувальники та "швидка", якій і передали рибалку.

У пабліку "Типове Дубно" виклали фрагмент відео, як діставали рибалку

Заступник директора Рівненського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич розповів Суспільному: від дубенчанина пахло алкоголем.

"Чоловік віком орієнтовно за 66 років стояв посередині ставка по шию у воді. Коли його витягнули на берег, він був у свідомості. У прогрітому наперед салоні "швидкої" чоловіка роздягнули, роззули та оглянули за системою ABC – відхилень від норми не було, лише температура була 36,2. Це свідчило про загальне переохолодження", – зазначив Олег Ушкевич.

Він додав, що у дубенчанина була подряпина на підборідді, її чоловік отримав, травмувавшись об кригу під час спроб вибратись з води. Пацієнта доставили у лікарню в Дубні.

За інформацією заступника директора екстренки, зараз чоловік у задовільному стані. Йому поставили діагноз загальне переохолодження у крижаній воді, гіпотермія легкого ступеня.

"Чоловік хотів порибалити, сокирою видовбав ополонкою та провалився під лід. У воді він перебував недовго, глибокого переохолодження не отримав. Всі інші системи та функції не ушкоджені. Він пообіцяв, що як тільки те озерце підмерзне, то піде забере з криги сокиру", – уточнив Олег Ушкевич.

Також, за словами представника ДСНС Максима Старенького, випадок, коли людина провалилась під кригу, у новому зимовому сезоні зафіксували вперше.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: