• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині викрили прикордонника, який передавав РФ розвіддані про українських військових

07.06.2022, 11:35

На Рівненщині викрили прикордонника, який передавав РФ розвіддані про українських військових

Співробітники Служби безпеки в Рівненській області викрили працівника прикордонного загону, який ініціативно передавав рашистам інформацію розвідувального характеру про ЗСУ. Йому оголосили підозру

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслцжби, житель Рівненщини ще до початку повномасштабного російського вторгнення ініціативно встановив зв’язок з представниками збройних сил країни окупантів, яким надавав допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

"З цією метою він скопіював службову інформацію однієї з військових структур України та надав віддалений доступ до неї російським агресорам", - розповіли в СБУ.

Під час обшуків контррозвідники вилучили у чоловіка боєприпаси, мобільний телефон, ноутбук та паперові носії інформації.

Крім цього, правоохоронці виявили канали передачі вказаною особою російським громадянам інформації щодо установчих даних та місць проходження військової служби окремих українських офіцерів, які брали участь в ООС на Сході України. Вказана інформація передавалася з метою фізичного знищення чи завдання тілесних ушкоджень військовим ЗСУ.

Водночас у Рівненській обласній прокуратурі уточнили, що чоловік, працюючи в групі комплектування прикордонного загону ДПС України, був завербованим і співпрацював із офіцером запасу ЗС держави-окупанта.

"Зокрема, він збирав і передавав персональну інформацію про відбір кандидатів на військову службу до прикордонного загону. Крім того, у 2020-2021 роках прикордонник передавав іншому ексвійськовому держави-окупанта інформацію про високопоставлених офіцерів Національної гвардії України. За даними слідства – для їх подальшої ліквідації", - йдеться у повідомленні.

Зловмиснику повідомлено про підозру у носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 ККУ) та держзраді ( ч. 1 ст. 111 КК). Тепер за скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото: СБУ в Рівненській області

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: