• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині викрили нарколабораторії, які збували психотропи

02.10.2024, 12:53

На Рівненщині викрили нарколабораторії, які збували психотропи

На Рівненщині правоохоронці заблокували діяльність наркоугруповання, яке збувало психотропи, підозру отримали 11 фігурантів.

Про це повідомляють Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, Рівненська обласна прокуратура, управління СБУ в Рівненській області.

Дослівно поліція: "Більшість фігурантів вже мали проблеми із законом за незаконні операції з наркотиками. Ділки орендували квартиру та гараж, де виготовляли до 16 000 доз метамфетаміну на місяць і збували в регіоні. Такий "бізнес" приносив учасникам наркоугруповання до 2 млн грн. Усім обрано запобіжні заходи".

За даними досудового розслідування, наркобізнес організував 30-річний рівнянин, який залучив до угруповання ще десятьох жителів жителів Рівного та Здолбунова.

В кожного з 11 учасників схеми була своя "зона відповідальності". Ділки купували псевдоефедрин і в облаштованій лабораторії виготовляли з нього метамфетамін. Зловмисники мали свою клієнтську базу та мережу наркодилерів для збуту товару.

Прекурсори замовляли такими партіями, що з них щомісяця можна було виготовити 16000 доз психотропів.

Під час обшуків у фігурантів провадження вилучили вже готові психотропні речовини, а також сировину для їх виготовлення, обладнання, зброю та інші докази протиправної діяльності.

Всім підозрюваним обрані запобіжні заходи: 9 взято під варту із правом внесення застави від 300 000 гривень до 454 200 гривень,  1 - цілодобовий домашній арешт. Стосовно ще одного спільника – триває розгляд, зазначає прокуратура.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: