• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині розробили туристичні маршрути древніми городищами

07.11.2021, 08:08

На Рівненщині розробили туристичні маршрути древніми городищами

Маршрути охоплюють понад 80 цікавих локацій: від архаїчних млинів до заповідних урочищ.

На Рівненщині запустили новий туристичний проєкт "Міста Погориння". Наразі це п'ять велосипедних маршрутів різної складності: від 50 до 101 км, які охоплюють майже два десятки древніх городищ у басейні річки Горинь. Про це повідомляє комунікаційна менеджерка проєкту Вікторія Власюк, передає "Еспресо.Захід".

Кожен туристичний маршрут бере свій початок у Рівному від Басівкутського городища та парку історичної реконструкції "Оствиця". Найдовший маршрут – "Гощанське городище", що охоплює аж сім городищ, а також один з найстаріших парків в Україні.

Усі маршрути промарковані, а за бажанням на офіційному сайті проєкту можна завантажити трек для велосипедного чи автомобільного маршрутів.

Загалом проєкт "Міста Погориння" охоплює 18 давніх городищ Рівненщини: Басівкутське, Башинське, Білівське, Білокриницьке, Варковицьке, Глинське, Глинківське, Горбаківське, Гощанське, Грушвицьке,  Дорогобузьке, Жорнівське, Кунинське перше, Кунинське друге, Новомильське, Хотинське, Шпанівське та Ясининицьке.  Городища будувалися переважно у важкодоступних місцях – на високих мисах та останцях.  Збереглися до нашого часу у вигляді високих пагорбів різної величини, з яких відкриваються красиві краєвиди. 

Так звані Погоринські городища неодноразово згадувались у літописах, адже були розташовані на кордоні Волинського та Київського князівства.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: