• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині поліцейські виявили майже 5000 рослин конопель

31.07.2020, 17:27

На Рівненщині поліцейські виявили майже 5000 рослин конопель

Учора, 29 липня, у рамках кримінального провадження співробітники управління протидії наркозлочинності спільно із поліцейськими районного відділення поліції за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури у селі Велика Омеляна виявили незаконний посів конопель у міжряддях кукурудзи.

На підставі ухвали слідчого судді правоохоронці провели огляд орендованої одним із агропідприємств земельної ділянки та вилучили 4743 рослини коноплі. Зразки рослин відправлені для проведення експертизи, пише пресслужба поліції Рівненської області.

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, слідчі встановлюють осіб, причетних до скоєного злочину. 

Упродовж минулого тижня поліцейські управління протидії наркозлочинності, територіальних підрозділів вилучили понад 700 рослин маку та майже 5 тисяч рослин коноплі.

Загалом, від початку проведення профілактичних заходів виявлено незаконні посіви понад 30 тисяч нарковмісних рослин.

Згідно з чинним законодавством за незаконний посів або вирощування до 100 рослин маку або до 10 конопель — адмінвідповідальність за статтею 106 КУпАП (від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин); від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель — кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років); понад 500 рослин маку або понад 50 конопель — кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (від 3 до 7 років позбавлення волі).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: