• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині чоловік не прибув на збірний пункт в ТЦК, бо не мав коштів: як його покарали

25.01.2024, 16:35

На Рівненщині чоловік не прибув на збірний пункт в ТЦК, бо не мав коштів: як його покарали

Суд в Рівненській області виніс вирок військовозобов'язаному, який не з'явився до ТЦК. Свої дії чоловік пояснив тим, що не мав грошей

Про це йдеться у вироку Гощанського районного суду.

Як зазначається, уродженець села Бугрин 7 липня 2023 року пройшов медкомісію та був визнаний ВЛК придатним до військової служби. Того ж дня українець отримав "бойову повістку", за якою мав приїхати у ТЦК 13 липня.

Чоловік не мав підстав для відстрочки або звільнення від мобілізації, однак у військкомат так і не з’явився. Відтак це кваліфікували як ухилення від призову.

Українець розповів на суді, що отримував "бойові повістки" і раніше. З його слів, він приходив у пункт збору і був направлений у військову частину, але там призовника не прийняли. Тоді його привезли у селище Гоща та вручили повістку вже на 13 липня. Однак чоловік не зміг приїхати, бо, як він пояснив, не мав грошей. Окрім того, він "має певні проблеми зі здоров’ям через перелом гомілкової кістки зі зміщенням, переніс операцію, доглядає матір".

Чоловік визнав свою вину та розкаявся. Суд проаналізував матеріали справи та визнав ухилянта винним за ст. 336 КК України й засудив до 4 років позбавлення волі, замінивши реальний термін на 2 роки іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: