• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті готуються до великого ягідного фестивалю

12.08.2021, 13:59

На Прикарпатті готуються до великого ягідного фестивалю

Zahid Berry Fest – ягідний фестиваль, який проведуть 13-14 серпня у селі Чукалівка Івано- Франківської територіальної громади.

Він відбудеться у взаємодії з IV Національним конгресом "Ягідництво та кооперація-2021". Під час заходу, організатори планують встановити два рекорди України. Про це пише "Еспресо.Захід" із посиланням на Богдана Лутчина, організатора фестивалю та власник ягідного господарства "Беррі Прикарпаття".

За словами Богдана Лутчина, такий фестиваль проводитимуть вперше в Україні. Його мета – розвиток і популяризація ягідництва в Україні. Участь у святі візьмуть більш як 15 професійних учасників-фермерів, а також місцеві фермери-початківці. 

"Фестиваль триватиме два дні. Перший – це конгрес ягідників України, де обговорюватимуть глобальні питання ягідного фермерства. Наступного дня, 14 серпня, о першій годині дня на стадіоні села Чукалівка відбудеться урочисте відкриття ягідного фестивалю, – додає пан Богдан. – На фестивалі влаштують ярмарок продукції різних фермерів, фудкорти, продаватимуть саджанці рослин, відбудеться концерт. Проведуть екскурсії фермою організаторів, під час якої всі охочі зможуть почерпнути досвід. Також проводитимуть безкоштовні майстер-класи для дітей і різноманітні конкурси. Крім цього, ми проведемо благодійний аукціон, до якого кожен зможе долучитися, купивши малюнки талановитих дітей Рогатинської спеціальної школи, де перебуває 92 дитини. За отримані кошти школа придбає оздоровчий апарат у спортзал". 

До слова, на фестивалі встановлять два рекорди України: найбільший 20-метровий ягідний пиріг і найбільша карта України з полуниці, ожини та чорниці. Водночас у центральній частині фестивалю встановлять інсталяцію 5-метрової ягоди суниця садова. На свято очікують близько 2-3 тисяч гостей.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: