• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті чоловіків, які не оновили військово-облікові дані, оголошують у розшук: як і чому це відбувається

29.09.2024, 11:43

На Прикарпатті чоловіків, які не оновили військово-облікові дані, оголошують у розшук: як і чому це відбувається

Головне управління ТЦК та СП Івано-Франківської області повідомило, що значна частина чоловіків регіону досі не оновила свої військово-облікові дані, внаслідок чого вони перебувають у розшуку поліції. За словами представника ТЦК Андрія Мороза, кожного дня працівники центру виявляють таких осіб під час оповіщення та передають їх дані правоохоронцям.

Про це йдеться в інтерв'ю т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи, підполковника Андрій Мороз для видання "Західний кур'єр", передає WestNews.

До розшуку потрапляють також ті, хто не має військово-облікових документів або не оформив відстрочку від служби. Ці люди є порушниками військового обліку і можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Після виявлення порушників їхні дані оновлюються, і якщо вони підлягають призову та мобілізації, вони проходять військово-лікарську комісію (ВЛК). У разі придатності до служби, призовники направляються до навчальних центрів і військових підрозділів.

Андрій Мороз також наголосив, що зміни в законодавстві, ухвалені в травні 2024 року, сприяли покращенню роботи ТЦК, зокрема щодо оновлення облікових даних військовозобов'язаних. Це допомогло більш ефективно виявляти осіб, які уникають виконання військового обов'язку.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: