• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті СБУ затримала адміністраторку Telegram-групи для ухилянтів

17.10.2024, 11:13

На Прикарпатті СБУ затримала адміністраторку Telegram-групи для ухилянтів

Служба безпеки України затримала 22-річну мешканку Верховинського району Прикарпаття, яка адмініструвала Telegram-канал, створений для допомоги ухилянтам від мобілізації.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Згідно з інформацією, на каналі публікувалися відомості про заходи, що проводилися працівниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Адміністраторка каналу надавала актуальну інформацію про місцезнаходження співробітників ТЦК, а також локації вручення повісток військовозобов'язаним. Ресурс став популярним серед осіб, які намагалися уникнути мобілізації.

Під час обшуку за місцем проживання жінки правоохоронці вилучили телефон, через який вона керувала каналом. Слідство встановило, що адміністраторка отримала пропозицію від анонімного користувача створити та адмініструвати ресурс, після чого їй були надані відповідні права.

Служба безпеки повідомила адміністраторці про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України). За цю статтю жінці загрожує до 8 років позбавлення волі. Розслідування триває під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: