• Головна
  • Новини
  • На Львівщину переїхало півсотні підприємств з територій, де ведуться бої

06.04.2022, 10:04

На Львівщину переїхало півсотні підприємств з територій, де ведуться бої

Українська промисловість сьогодні повертається до виробництва там, де це можливо. Натомість з територій на яких ведуться бойові дії підприємства релокують свої виробничі потужності. Так, на Львівщину вже переїхали майже пів сотні підприємств з інших областей.

Інформує пресслужба Львівської ОВА, повідомляє "Вест Ньюз".

«Станом на сьогодні евакуювали вже 48 підприємств. Важливою частиною релокації є перевезення працівників компаній - фахівців своєї справи, без яких функціонування виробництва, а отже і збереження робочих місць, стає неможливим. Спільно з нашими територіальними громадами та місцевими підприємцями нам вдалося налагодити цей процес», - зазначив керівник департаменту економічної політики  Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Серед релокованих компаній переважають підприємства харчової, хімічної, легкої, меблевої промисловості та деревообробки. Також це компанії у галузях будівництва, машинобудування, металообробки.

Загалом ж відділ інвестиційної політики вже опрацював майже три сотні заявок на переїзд від підприємців.

«Ми й надалі будемо допомагати усім хто бажає переїхати та працювати тут, задля нашої держави, до нашої остаточної перемоги на усіх фронтах. Хто хоче долучитись до процесу, або має потребу в релокації, може звертатись у відділ інвестиційної політики»,-  додав Степан Куйбіда.

Загалом же по Україні вже більш як 1,1 тис заявок на релокацію надійшло від підприємств, які розташовані на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії. Понад 350 підприємств перебувають у процесі переведення і вже 90 підприємств приступили до роботи. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: