• Головна
  • Новини
  • На Львівщині жінка утримувала психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка

09.10.2024, 15:35

На Львівщині жінка утримувала психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка

У Львівській області жінка впродовж місяця тримала свого психічнохворого брата прикутим ланцюгом до ліжка, обмежуючи його в їжі та ліках.

Про це розповів у коментарі LVIV.MEDIA староста села Андрій Кохан, пише WestNews.

Інцидент стався у селі Тернопілля на Стрийщині, де 49-річний Андрій та його 30-річна сестра Христина стали об'єктом уваги правоохоронців.

Христина, яка була опікункою брата з розумовою відсталістю, прив’язувала його за ногу до ніжки ліжка та не забезпечувала належного харчування і медичного догляду. Староста села Андрій Кохан зазначив, що чоловік пів життя провів у психіатричній лікарні, а останнім часом перебував у лікарні Кульпарківській, звідки його повернули додому в серпні.

За словами старости, Андрій часто втікав з дому, адже боявся своєї сестри, яка, за його словами, його била. Наприкінці липня соціальні служби планували перевірити цю сім’ю через їх неблагополучний статус, оскільки в будинку також проживала дитина.

28 серпня, після отримання інформації про знущання, староста звернувся до поліції. Під час обшуку правоохоронці вилучили металевий ланцюг з навісним замком, який жінка використовувала для прив'язування брата.

Слідство встановило, що жінка утримувала інваліда другої групи на ланцюгу щонайменше з 1 по 28 серпня. Вона перешкоджала його свободі пересування, харчуванню та задоволенню фізіологічних потреб.

Наразі триває досудове розслідування. Суд дозволив слідчим вилучити амбулаторну картку потерпілого з лікарні, а психічнохворого Андрія було направлено до спеціалізованої лікарні у Стрию.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: