• Головна
  • Новини
  • На Львівщині закінчили ремонт дороги Яворів-Грушів до польського кордону

01.09.2021, 16:59

На Львівщині закінчили ремонт дороги Яворів-Грушів до польського кордону

Завершили капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-20 Яворів – Грушів. З серпня 2020 року відновлювали 19,5 км автошляху та три мостових переходи.

Пр це у Фейсбуці повідомляє Укравтодор.

Відремонтована дорога – результат міжнародної програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону». Метою даного проєкту є розвиток соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС шляхом покращення транспортного сполучення.

Реалізація проєкту передбачена в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 09.09.2015р. Так званий «польський кредит» мав запрацювати ще у 2016 році, але по факту нічого не було зроблено. Реальний старт програми відбувся торік.

Багато років дорога Яворів – Грушів існувала лише на карті, однак насправді це був лише напрямок з чималою ямковістю та, подекуди, відсутнім твердим покриттям. Зараз ми маємо вже повністю відремонтований автошлях, їхати яким набагато комфортніше і безпечніше.

Автомобільна дорога Яворів – Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж».

До слова, пункт пропуску «Грушів-Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Дуже часто його використовують як «запасний варіант» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська».

У ході ремонту дороги Т-14-20 Яворів – Грушів повністю змінили дорожній одяг з посиленням основи, влаштували узбіччя та водовідведення, відремонтували штучні споруди та провели заходи з безпеки дорожнього руху. Окрім цього, в межах населених пунктів влаштували тротуари, зупинки громадського транспорту та зовнішнє освітлення.

Для підвищення безпеки дорожнього руху при в’їздах у населені пункти влаштували сучасні засоби для заспокоєння руху та підвищенні пішохідні переходи.

Ремонтно-будівельні роботи провела підрядна організація ТзОВ «Дрог-Буд».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: