• Головна
  • Новини
  • На Львівщині за систематичні хабарі судитимуть митника

22.10.2019, 19:25

На Львівщині за систематичні хабарі судитимуть митника

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного інспектора одного з митних постів Львівської митниці ДФС, підозрюваного у систематичному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, повідомили в пресслужбі ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено: митник систематично вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадян, які переміщували товари через державний кордон України. За отримані кошти посадовець обіцяв не створювати штучних перешкод при здійсненні митного контролю.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна прокуратура України. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Кваліфікація: одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та  службового становища, вчинене повторно, яке поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото ілюстративне

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: