• Головна
  • Новини
  • На Львівщині за 4 місяці збудували другу чергу Самбірського елеватора

25.09.2024, 21:14

На Львівщині за 4 місяці збудували другу чергу Самбірського елеватора

ТзОВ «Самбірський елеватор» завершило будівництво другої черги силосів потужністю 5 тис. тонн, використовуючи обладнання української компанії KMZ Industries.

Як повідомив директор елеватора Тарас Панахид виданню «Агробізнес Сьогодні», будівництво припало на найскладніші місяці 2022 року, що викликало певні затримки в постачанні обладнання. Проте всі труднощі вдалося подолати, і проект був успішно завершений.

«У березні ми закінчили закладати фундамент, а вже на початку квітня почали монтаж корпусів та сушарки. До середини липня все обладнання було встановлено, електрифіковано та підготовлено до роботи в сезоні», – розповів Тарас Панахид.

Для будівництва були використані два плоскодонні силоси з лінійки Brice-Baker об’ємом 3 471 м³ кожен, а також ланцюгові транспортери продуктивністю 175 тонн на годину. Загальна довжина маршруту транспортерів становила 70 метрів. Крім того, KMZ Industries відповідала за монтаж та електрифікацію нових потужностей.

Тарас Панахид наголосив, що українське обладнання KMZ Industries за якістю не поступається західним аналогам, а в деяких випадках навіть перевершує їх. За його словами, станом на липень-серпень 2024 року обладнання працює стабільно та повністю відповідає заявленим технологічним вимогам.

Наразі елеватор обробляє такі культури, як пшениця, соя, кукурудза, ячмінь та ріпак. Через сприятливі погодні умови збір урожаю в новому маркетинговому році розпочався на три тижні раніше, ніж зазвичай. У піковий період жнив елеватор був завантажений на 100%, що підкреслює його важливу роль для аграрного сектору регіону. На сьогодні елеватор завантажений на 30%, але перед початком збору пізніх культур потужності будуть повністю вільні.

Тарас Панахид зазначає, що цього сезону спостерігається стабільний попит на всі види елеваторних послуг. Завдяки цьому він очікує, що наявних потужностей буде достатньо для виконання планових показників.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: