• Головна
  • Новини
  • На Львівщині з початку року зафіксовано 17 випадків сказу серед тварин

18.04.2019, 12:10

На Львівщині з початку року зафіксовано 17 випадків сказу серед тварин

У Львівській області з початку 2019 року зафіксовано 17 випадків сказу тварин. Про це в коментарі WN розповів державний ветеринарний інспектор ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Михайло Демчишин.

Зокрема, мова йде про 6 випадків сказу серед лисиць, 6 – собак та 5 – котів. Всі випадки зареєстровані на території області, у Львові сказу тварин не зафіксовано.

«У 2018 році у Львівській області було зафіксовано 43 випадки сказу тварин. Однак треба розумніти, що порівняно з іншими областями, де за рік ця цифра сягає понад 200 випадків, на Львівщині досить низькі показники», - підкреслив Михайло Демчишин.

Чи забезпечена Львівщина вакцинами від сказу, редакція WN звернулася за коментарем до головного позаштатного спеціаліста департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з вакцинопрофілактики Наталії Гончар.

За її словами, наразі заклади охорони здоров’я мають бути забезпечені тією вакциною, яку вони придбали за кошти міського бюджету, що передбачено законодавством. Оскільки у тієї вакцини, яку купують за державний бюджет, – 31 березня вийшов термін придатності.

«Вакцина проти сказу фінансується з двох джерел: з державного та місцевого бюджетів. Зараз на ринку є вакцина «Індіраб», яку можна придбати в аптечній мережі», - пояснила Наталія Гончар.

Вона зазначає, що з початку 2019 року у Львівській області з людей на сказ ніхто не захворів. Однак маємо торішню сумну статистику. У 2018 році від сказу померла жінка, яку покусав домашній кіт. Вакцинація їй не допомогла, оскільки за словами лікарки, постраждала занадто пізно звернулася по допомогу.

Відтак, Наталія Гончар наголошує, що якщо вас вкусила тварина, яка ймовірно заражена сказом, слід негайно звернутися до лікарні.

Фото - WN

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: