• Головна
  • Новини
  • На Львівщини вже втонуло 26 осіб: правила безпечного відпочинку на воді

31.07.2020, 12:29

На Львівщини вже втонуло 26 осіб: правила безпечного відпочинку на воді

Рятувальники нагадують мешканцям Львівщини про правила безпечного відпочинку на воді

Спекотна погода спонукає населення шукати свою зону комфорту поблизу водойм. Аби такий відпочинок був безпечним, 30 липня представники Головного управління ДСНС України у Львівській області провели навчання щодо безпечного відпочинку на воді та надання першої медичної допомоги потерпілим.
Навчання були організовані за участі рятувальників, водолазів Львівської центральної рятувально-водолазної служби, медиків та представників засобів масової інформації.

Захід провели на озері «Задорожнє» у Миколаївському районі.

Під час навчань рятувальники відпрацювали свої навички з порятунку людини на воді.

За тактичним задумом, на озері відпочивав чоловік, який заплив за буї та не реагував на попередження, з рятувального поста, про небезпеку. Так, вже через декілька хвилин чоловікові стало зле і він почав тонути.

Рятувальники, що чергують на рятувальному пості відразу кинулись на допомогу на човні, припливли до потопаючого та витягнули його з води. На березі потерпілого потерпілого передали медикам. В свою чергу медики провели ряд необхідних реанімаційних заходів та розказали про правила надання першої домедичної допомоги.

Також, під час заходу рятувальники поширили серед відпочиваючих друковані матеріали з питань безпечного відпочинку на воді та роз’ясненням правил безпеки. Фахівці ДСНС ознайомили відпочиваючих із правилами поведінки на воді, окреслили статистику загибелі людей на водоймах у літній період.

Загалом з початку року на території Львівщини на водних об’єктах виявлено 26 загиблих осіб, з них 1 дитина.

Що ж потрібно знати аби з вами не сталось неприємностей? Практично у кожному населеному пункті є якась водойма. До них зазвичай місцеве населення ходить купатися, і ця звичка продовжується з року в рік. Проте, як свідчить статистика, саме на таких об’єктах гинуть і топляться люди. Причини також можна сказати одні і ті ж – незнання дна водойми, вживання спиртного перед купанням, надмірна самовпевненість у власних силах.

ГУ ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про те, що відпочинок біля водойми допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, де чергують рятувальні пости. Не слід забувати приділяти увагу розвагам дітей, які залишаючись наодинці, можуть вигадати небезпечні ігри біля води, пірнати з виступів, гірок, дерев, самостійно запливати на великі відстані від берега.

Будьте обережні під час відпочинку на водоймищах! Аби він був для Вас та Ваших дітей безпечним, суворо дотримуйтеся порад рятувальників!

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: