• Головна
  • Новини
  • На Львівщині вшанували пам’ять загиблих під Зеленопіллям

11.07.2020, 12:14

На Львівщині вшанували пам’ять загиблих під Зеленопіллям

Сьогодні, 11 липня, виповнюється шоста річниця трагедії під Зеленопіллям. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася Божественна літургія за упокій душ померлих воїнів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА. 

11 липня 2014 року від ворожої реактивної артилерії під Зеленопіллям загинули 37 військовослужбовців. 19 з них – уродженці Львова, Дрогобича, Стебника, Жовківщини, Кам’янка-Бужчини, Бущини, Яворівщини, Радехівщини та Старосамбірщини.

"Молоді хлопці, сповнені запалу до життя і глибокого патріотизму, віддали за наш спокій власне життя. Більшість з них не встигли створити сім’ї, відчути радість батьківства. Василю Вихопню з Кам’янка-Бужчини на момент трагедії був всього 21 рік. Львів’янину Юрій Голубу, Василю Ковалику з Буського району – 22", - наголосив голова львівської ОДА Максим Козицький.

Вшанувати пам'ять полеглих прийшли керівництво області, родичі, близькі, бойові товариші загиблих під Зеленопіллям, волонтери та мешканці міста та області. Поминальна панахида відбулась на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

Нагадаємо, що вночі проти 11 липня 2014 року прикордонники із 2-ї мотоманевреної групи Державної прикордонної служби України, а також військовослужбовці Збройних сил України, що входили до батальйонної тактичної групи, сформованої з підрозділів 24-ї механізованої, особовий склад якої – це переважно уродженці Львівщини, (Яворівський район Львівської області), 72-ї механізованої (Біла Церква, Київська область) та першого батальйону 79-ї аеромобільної (місто Миколаїв) бригад вийшли в опорний пункт у районі селища Зеленопілля. Їхнім завданням було прикриття визначеної ділянки Державного кордону. Але о 4 годині 30 хвилин ворожа реактивна артилерія (із застосуванням системи залпового вогню БМ-21 «Град») завдала потужного удару по позиціях українських військ. 

Фото - Обстріл під Зеленопіллям, пресслужба ОК "Захід"

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: