• Головна
  • Новини
  • На Львівщині вшанували пам`ять видатного композитора Володимира Івасюка

04.03.2021, 14:10

На Львівщині вшанували пам`ять видатного композитора Володимира Івасюка

Сьогодні, 4 березня, виповнюється 72-річниця від дня народження композитора, поета, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Володимира Іваcюка.

Вшанували пам'ять відомого українця на Личаківському кладовищі. Так, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко разом із молоддю, громадськістю поклав квіти до могили Володимира Івасюка, передає Львівська ОДА.

«Своїм неймовірним талантом і потенціалом Володимир Івасюк щедро винагородив українців. Він  залишив нам понад 100 пісень, у кожній з яких поезія, українська душа і гармонія. Сьогодні пісні Володимира Івасюка не забуті. Вони і досі звучать, вони і досі популярні і актуальні. Їх цінує старше і молоде покоління, сучасні виконавці переспівують їх і дають їм нове життя. Володимир Івасюк завжди житиме в наших серцях і в нашій пам’яті як феноменально талановитий композитор, співак, великий українець і добра, щира, проста людина. Його пісня завжди буде поміж нас»»,-  зазначив Іван Собко.

Довідково: 4 березня 1949 року в містечку Кіцмані на Буковині народився один з основоположників української естрадної музики Володимир Івасюк. 
Сім років активного творчого життя митець прожив у Львові. Тут він навчався в медичному інституті та Львівській консерваторії. У місті Лева композитор, поет написав близько 70 авторських пісень, загалом за тридцять років він встиг створити понад сотню музичних творів. 
Пісні «Червона рута» та «Водограй» одразу стали хітами, а їхній автор відомим на весь світ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: