• Головна
  • Новини
  • На Львівщині викрито посадовців, які незаконно переправили за кордон 27 чоловіків призовного віку

07.10.2024, 16:36

На Львівщині викрито посадовців, які незаконно переправили за кордон 27 чоловіків призовного віку

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Держприкордонслужбою викрили схему незаконного переправлення за кордон 27 чоловіків призовного віку. За підозрою затримано заступника начальника одного з відділень пункту пропуску «Краківець» та інспектора.

Схема передбачала виготовлення фальшивих посвідчень про інвалідність III групи, що надавало чоловікам право на виїзд. Цивільні спільники військовослужбовців знаходили таких охочих через соціальні мережі та забезпечували їх підробленими документами. На пункті пропуску посадовець, використовуючи своє службове становище, пропускав чоловіків поза чергою, запевняючи, що вони «на контролі» у керівництва, і передавав їх документи інспектору.

Інспектор вносив неправдиві дані в базу осіб, які мають законні підстави для перетину кордону, після чого чоловіки законно виїжджали до Польщі. Схема діяла протягом травня-червня 2024 року.

Посадовцю оголошено підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України), за що йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Його відсторонено від виконання обов’язків, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Інспектору також повідомлено про підозру за статтею щодо несанкціонованої зміни інформації (ч. 1, 3 ст. 362 КК України), за що передбачено до 6 років ув'язнення.

Слідство триває, встановлюються всі деталі злочину та інші причетні особи.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: