• Головна
  • Новини
  • На Львівщині викрили схему продажу фальсифікованого пального через мережу АЗС

06.10.2024, 20:00

На Львівщині викрили схему продажу фальсифікованого пального через мережу АЗС

На Львівщині правоохоронці викрили незаконний продаж фальсифікованого пального, яке зловмисники реалізовували через мережу підконтрольних автозаправних станцій (АЗС).

Про це повідомило Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Під час розслідування виявлено понад 22 тисячі літрів бензину сумнівної якості. Організатором цієї схеми виявився директор двох підприємств, розташованих у Стрийському районі. Він налагодив виробництво підробленого пального, яке пізніше продавали через підконтрольні заправні станції. Експертиза підтвердила, що пальне не відповідає встановленим стандартам якості.

Досудове розслідування триває, і правоохоронці встановлюють всі обставини цієї справи.

Цей випадок — не перший приклад продажу фальсифікованого пального в Україні. Подібні незаконні схеми були викриті в інших регіонах, зокрема на Київщині та Закарпатті. Низькоякісне пальне становить серйозну загрозу для автомобілів: воно може пошкодити фільтри, паливні насоси та інші компоненти системи подачі пального. Способи фальсифікації часто включають заниження або штучне завищення октанового числа, що призводить до нерівномірного згоряння пального, збільшення витрати пального та утворення нагару.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) також продовжує боротися з порушеннями на ринку пального. Нещодавно власника великої мережі АЗС KLO оштрафували на 5,2 мільйона гривень за неподання інформації на запит Комітету.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: