• Головна
  • Новини
  • На Львівщині військові знешкодили групу терористів - навчання

12.04.2021, 12:05

На Львівщині військові знешкодили групу терористів - навчання

З огляду на загострення подій навколо нашої держави, в місцях зосередження резервів було виявлено низку ворожих диверсійно-розвідувальних груп. За даними відповідних служб, одна з них була заслана до Львівської області. Завдання терористів полягало не лише в тому, щоб слідкувати та перешкоджати переміщенню підрозділів та частин Збройних Сил України, але й організувати низку диверсійних заходів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в регіоні.

Про це повідомило інформагентство АрміяInform.

Зокрема, підрив рейсового автобуса з цивільними пасажирами, а в одному з районних містечок Галичини заплановано підпал дитячого садочка, в якому мали перебувати маленькі діти. Також диверсанти мали намір отруїти воду у водогоні, який забезпечував обласне місто. 

Свій табір заслані зловмисники організували в одному з покинутих літніх дитячих таборів, що розташований у лісі, неподалік міста Яворів. Добре озброєні й підготовані − вони несли вагому загрозу. І що було важливо – більшість із цих кривавих посланців мали на собі українські військові однострої та досить непогано володіли мовою. Завдання на знешкодження цих вбивць було поставлено одному з підрозділів військової служби правопорядку. 

Після ознайомлення з тактичною обстановкою, було ухвалено рішення штурмувати місце укриття терористів одразу після обіду, коли більша частина групи відпочиває, готуючись до нічних диверсій. Забігаючи наперед, зазначимо, що під час штурму було захоплено в полон трьох, поранено одного і вбито двох терористів. Пораненому надали медичну допомогу та скерували до ВМКЦ Західного регіону. У сховку ДРГ було знайдено чимало зброї та боєприпасів, а також документи, що викривали жахливі плани цієї ворожої групи. 

Саме за таким сценарієм відбувались навчання одного з підрозділів військової служби правопорядку, що дислокований у Львові. 

– Маю відзначити досить високий рівень підготовки наших правоохоронців, − наголосив інструктор, старший лейтенант Володимир Семенина. – Звичайно, були певні недоліки, але навчання на те і є, щоб виявляти їх і удосконалювати свій рівень.

Роль терористів у цих навчаннях виконували військовослужбовці підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного OPFOR. Він допомагає підняти на значно вищий рівень навченість військовиків, адже має унікальну специфіку підготовки. До речі, хлопці з OPFOR, які беруть участь у таких навчаннях, свого часу мали досвід служби в антитерористичних підрозділах. І тому в їхньому виконанні «ворог» максимально наближений до реалій. 

Незабаром військові правоохоронці матимуть досвід ще низки практичних занять. Але про це ми розкажемо згодом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: