• Головна
  • Новини
  • На Львівщині відкрили туристичний пункт «Дубравка» - за кошти ЄС

19.09.2020, 18:26

На Львівщині відкрили туристичний пункт «Дубравка» - за кошти ЄС

Сьогодні, 19 вересня, у ході реалізації проєкту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» в урочищі Дубравка Бутивлянського лісництва, що розташоване в межах НПП «Сколівські Бескиди», відкрили туристичний пункт «Дубравка».

Про це повідомила Львівська ОДА. 

Участь у відкритті екопритулку взяли заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«Враховуючи наявний у Карпатському регіоні природничий потенціал, його географічні та історичні особливості, майбутнє регіону полягає в розвитку унікальних можливостей туризму та збереженні біорізноманіття. Саме ці напрямки і є ключовими в діяльності НПП «Сколівські Бескиди» - зазначив під час відвідин НПП «Сколівські Бескиди» Руслан Стрілець.

Реалізацією проєкту, який спрямований на збереження та промоцію природоохоронних територій Карпат, займаються НПП «Сколівські Бескиди» Національний природний парк "Сколівські Бескиди" у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" та Асоціацією розвитку і промоції Підкарпаття «Про Карпатія».

Рекреаційна зона розрахована на 50 осіб. На території спорудили альтанки у бойківському стилі, облаштували автостоянку, встановили столи зі зручними лавами, а також місця для збору сміття

"Екопункт є надзвичайно важливим для нашої області у плані розвитку туристичного потенціалу, зокрема внутрішнього туризму. Дякую усім дотичним структурам, які долучились до облаштування цієї відпочинкової зони. Принагідно, вітаю лісівників Львівщини з прийдешнім професійним святом. А завзятим мандрівникам рекомендую брати рюкзак на плечі і особисто переконатись у перевагах екопункту", - сказав Юрій Бучко.

Створення екологічного пункту «Дубравка» є надзвичайно важливим для НПП «Сколівські Бескиди», адже він розташується на перетині відразу трьох туристичних маршрутів: на гору Парашка, Перехресна і урочища «Альтана».

В пункті працюватиме консультант, який надаватиме потрібну інформацію та первинну допомогу, допомагатиме обирати маршрут. Також це допоможе частково розвантажити пункт біля водоспаду Кам’янка.

Василь Приндак Василь Приндак, т.в.о. директора НПП «Сколівські Бескиди», зазначає, що в межах проєкту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» крім відкриття екопритулку в урочищі Дубравка також заплановані розчистка та маркування еколого-пізнавальної стежки «м.Сколе – гора Парашка» і підвищення професійного рівня персоналу парку (обмін досвідом з фахівцями польських природоохоронних установ, проведення семінарів, тренінгів, видавництво промоційної продукції).

Туристичний пункт споруджено за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь - Україна 2014 - 2020» при співфінансуванні з обласного бюджету, його вартість становить 295 тис. грн.

«Одним із завдань сьогодення є створити успішний продукт в національному природному парку і не нашкодити довкіллю, тому розвиток активного туризму повинен базуватися на концепції стійкості, збалансованості потреб туристів та збереження природного середовища» - наголосив під час відвідин парку Руслан Гречаник.

Водночас зазначаємо, що за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014 - 2020» при співфінансуванні з обласного бюджету в межах Яворівського НПП Яворівський національний природний парк реалізовується проєкт «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

Загальною метою проєкту «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони» є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків та поліпшенню іміджу та привабливості польського та українського Розточчя.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: