• Головна
  • Новини
  • На Львівщині від початку року у розшук оголосили 480 людей

10.04.2021, 20:21

На Львівщині від початку року у розшук оголосили 480 людей

На Львівщині від початку року у розшук оголосили 480 людей. У той час за увесь 2020 рік у розшуку було 524 людини.

Про причини чому губляться люди та що важливо знати у цьому випадку — розповів Суспільному старший оперуповноважений відділу розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян у Львівській області Володимир Іванів.

Володимир Іванів розповідає, торік і цього року не було жодного випадку, який пов'язаний із торгівлею людьми. На Львівщині зникають люди різного віку, а причини зникнення — також різні.

Половина зникнень пов'язані із фінансовими питаннями

Про половину зникнень повідомляють родичі, які вирішують майнові питання. Тобто, хочуть набути у власність те, що належить їхньому родичу, який, до прикладу, перебуває за кордоном. Зниклих оголошують у розшук Інтерполу. Однак суди рідко приймають рішення на користь їхніх родичів.

"Немає норми очікування: ані три години, ані три доби"

Інша частина — це заяви про зникнення дітей та старших людей, які мають проблеми із здоров'ям. Від початку року на Львівщині розшукували 89 дітей. У обох випадках родичів просять звертатися до правоохоронців на лінію 102 або ж у відділок поліції.

"Повідомлення реєструють у обох випадках та одразу. Немає норми очікування. Ані три години, ані три доби. У разі зникнення людини повідомляти потрібно одразу. У разі зникнення дитини, залучають усі підрозділи поліції, зокрема, і патрульну поліцію. У поліції також діє угода зі стільниковим оператором, який надсилає людям поблизу особисті дані дитини. Єдине, батьки мають надати такий дозвіл", — каже Володимир Іванів.

У 2020 році загубилися 106 дітей

Володимир Іванів каже, у всіх випадках з'ясовують, якими є стосунки батьків з дітьми. Не заперечує і того, що діти у підлітковому віці часто втікають з дому, аби оголосити свій протест. Однак рішення дитини кудись піти може бути спонтанним, у той час, коли дорослий може повідомити про свої плани.

"Ми співпрацюємо із волонтерами, які займаються пошуком, це група "Sarva". Їхня допомога надзвичайно важлива для нас. Це люди — небайдужі. Вони згідні надати нам допомогу, тому що працівники поліції охопити всю територію не можуть. Вони надають допомогу людьми, а ще залучають спеціальних собак. У них є собаки, натреновані на пошук людини. Вона не йде посліду, їм не треба давати якийсь одяг людини, вона шукає людей на місцевості. У місті таку собаку не залучиш, а в лісі вони шукають просто запах людини", — каже Володимир Іванів.

"На жаль, у деяких випадках людину знаходимо неживою"

"До прикладу, у одному із районів Львівщини батько після інсульту пішов збирати гриби. Ніхто не знав у яку сторону він пішов. Його шукали разом із організацією "Sarva". Та знайшли мертвим", — каже Володимир Іванів.

У 2020 році правоохоронці разом із відділом реагування ДСНС, волонтерами та із залученням місцевих розшукали 520 людей. Ще 4 залишаються у розшуку.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: