• Головна
  • Новини
  • На Львівщині судитимуть ще трьох осіб за підроблені COVID-сертифікати

04.02.2022, 16:44

На Львівщині судитимуть ще трьох осіб за підроблені COVID-сертифікати

Лише протягом тижня слідчі та дізнавачі поліції Львівщини відкрили сім нових кримінальних проваджень за фактами підробки ковід-документів. Правоохоронці вкотре нагадують: не підробляйте, не купуйте і не використовуйте підроблені свідоцтва та довідки - за це передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Так, на пункті пропуску «Краковець» під час паспортного контролю 22-річна мешканка Закарпатської області  пред’явила  міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підроблення, а на пункті пропуску «Шегині-Медика» підроблене свідоцтво виявлено у 46-річної мешканки Закарпаття. Дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили обом про підозру у  вчиненні кримінального проступку за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Також під час досудового розслідування дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 встановили, що 42-річний житель Львівщини підробив  сертифікат про вакцинацію на своє ім’я та використав його під час перетину кордону Україні на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне». Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.358 та ч.4 ст.358  (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Загалом, у період від 27 січня до 2 лютого дізнавачі поліції Львівщини відкрили  4 кримінальні провадження за ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 6 кримінальних проваджень скеровано до суду з обвинувальними актами.

Крім того, слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів  розпочали 3 кримінальні провадження за ознаками ч.3 ст.358 Кримінального кодексу України. До суду скеровано 1 кримінальне провадження  за ознаками ч.5 ст.27 - ч.3 ст.358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів чи бланків) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцейські Львівщини протягнули до адміністративної відповідальності  126 порушників карантинних обмежень за ч.1 ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з порушниками та закликають усіх суворо виконувати карантинні вимоги, під час перебування у громадських будівлях чи  транспорті користуватися захисними масками, дотримуватися соціальної дистанції

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: