• Головна
  • Новини
  • На Львівщині судитимуть банду, яка "вибивали" неіснуючі борги

22.07.2024, 19:44

На Львівщині судитимуть банду, яка "вибивали" неіснуючі борги

Зловмисники регулярно "вибивали" у жителя міста Стрий грошові кошти нібито в рахунок сплати неіснуючого боргу - для цього залякували його, чинили психологічний тиск та застосовували фізичне насильство

Про це повідомляє поліція Львівщини.

Учасників групи – трьох мешканців міста Стрий двох 24-річних та одного віком 33 роки, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками СБУ, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури.

"Спочатку потерпілий передав зловмисникам грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, наступні рази – 1800 та 1500 гривень. Далі апетити зловмисників зросли і вони висловили чоловіку вимогу передати їм 3500 гривень, а за кілька днів ще 20 тисяч гривень. Кожного разу вимагання грошей супроводжувалось залякуванням жертви, погрозами відібрати його майно, а в деяких випадках – фізичним насильством", - пишуть у поліції.

20 березня правоохоронці затримали трьох учасників злочинної групи в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у місті Стрий після одержання ними чергового "траншу" від потерпілого у сумі 20 тисяч гривень.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.4 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України,  завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду", - додають у поліції.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: