• Головна
  • Новини
  • На Львівщині сімейну лікарку викрили на підробці Covid-сертифікатів

26.09.2022, 17:48

На Львівщині сімейну лікарку викрили на підробці Covid-сертифікатів

Поліцейські викрили 56-річну лікарку сімейної медицини Буської ЦРЛ, яка вносила до баз даних неправдиві дані про вакцинацію та виготовляла підроблені Сovid-сертифікати.

"Як встановили правоохоронці, лікарка, знаючи про те, що деякі з її пацієнтів не проходили вакцинацію від Covid-19, вносила у відповідні автоматизовані медичні системи недостовірні дані про те, що вони нібито таку вакцинацію пройшли. В подальшому на підставі цих недостовірних даних зловмисниця складала підроблені офіційні документи, зокрема, міжнародні свідоцтва про вакцинацію/профілактику від Covid-19", – повідомили в поліції Львівщини.

Загалом правоохоронці задокументували п’ять епізодів, коли сімейна лікарка підробила Covid-сертифікати. У поліції не уточнили, протягом якого часу лікарка вносила неправдиві дані у бази для формування документів про вакцинацію.

Їй повідомили підозру за несанкціоноване втручання в бази даних інформації та підробку документів (ч.1 ст.362, ч.3 ст.362, ч.2 ст.358 ККУ). Винуватиці загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки та з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: