19.07.2021, 12:03

На Львівщині розпочалися жнива

У Львівській області розпочали збирання ранніх зернових культур. Інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.  Збирають озимий ячмінь, оскільки саме він достигає найшвидше серед зернових колосових культур.

Про це повідормив департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Цьогоріч за всіма категоріями господарств Львівської області площа до обмолоту  становить – 486 тис. га, з них: 315,3 тис. га зернових культур та 171,7 тис га олійних  культур. З них ранні культури необхідно зібрати із площі 276,9 тис га. З цієї площі у сільськогосподарських підприємствах необхідно обмолотити  - 367,5 тис га, в тому числі  ранніх культур 168,4 тис га.

Станом на 16 липня, за оперативною  інформацією районних державних адміністрацій, аграрії Львівщини у сільськогосподарських підприємствах вже зібрали  озимий ячмінь на площі 11,3 тис га (61,6% до посіву), намолотили  70,6 тис тонн зерна. Середня урожайність зібраних площ складає 62,3 ц/га (+3,8 до минулого року).  До прикладу, на цю дату торік зібрали озимий ячмінь на площі 7,0 тис га (36,2%), намолотили 41,2 тис тонн.

 «Дотримання оптимальних термінів при збиранні врожаю зернових культур є дуже важливим фактором для збереження вирощеного врожаю, недопущення втрат зерна та його якості. Адже необхідно не тільки обмолотити посіви, а потрібне зерно з відповідними до стандарту якісними характеристиками. А це означає, що зібране зерно  за необхідності висушити, доставити на елеватори і реалізувати якісну продукцію», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Серед зернових культу найшвидше дозріває ячмінь озимий. Його збирання ускладнюється ламкістю колоса, коротким оптимальним строком збирання (3‒5 днів).  Розпочинати збирання дозволяється за вологості зерна не більше 16‒18 %, про те найкраще ‒ у повній його стиглості.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: