• Головна
  • Новини
  • На Львівщині розпочали ялинкову кампанію - планують зрізати 8600 дерев

07.12.2021, 21:46

На Львівщині розпочали ялинкову кампанію - планують зрізати 8600 дерев

​​​​​​​На ялинкову кампанію 2021-2022 років лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 8600  штук, але якщо буде попит на ялинки, то їх заготівля буде проведена відповідно до затверджених лімітів.

Про це  повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Це сьогодні заявили під час міжвідомчої виробничої наради з нагоди початку ялинкової кампанії 2021-2022 років на Львівщині.

В обговоренні взяли участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко, представники правоохоронних та природоохоронних органів, головних лісничих всіх державних лісогосподарських підприємств управління.

Під час наради розглянули питання охорони, заготівлі, маркування та реалізації новорічних ялинок.

Встановили, що орієнтовна ціна на ялинки 1-3 м коливатиметься в межах 100 - 350 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися ціну на новорічну ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізацію ялинок здійснюватимуть з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і торік, кожну новорічну ялинку маркуватимуть биркою або самоклейкою стрічкою зі штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

З метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок з-поміж працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції створять мобільні рейдові групи.

Штраф за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку становить від 510 гривень та нараховується шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне дерево в залежності від діаметра становить від 546 грн.

Держекоінспекція закликає всіх громадян не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування, адже лише спільними зусиллями державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції, та відповідальних громадян вдасться упорядкувати торгівлю новорічними ялинками та зберегти українські ліси від незаконних вирубок.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: