• Головна
  • Новини
  • На Львівщині ресторанам і кафе заборонили готувати майонезні салати та заварні тістечка у спеку

13.07.2021, 14:21

На Львівщині ресторанам і кафе заборонили готувати майонезні салати та заварні тістечка у спеку

Також у закладах харчування заборонили реалізацію страв, які швидко псуються.

Після масового отруєння в ресторані "Панський Книш" у смт Куликів, керівникам закладів харчування заборонили готувати влітку страви, які швидко псуються. Відповідне рішення прийняли на засіданні обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), передає  "Еспресо.Захід".

Комісія ТЕБ і НС масове отруєння у ресторані в Куликові визначила як "надзвичайну ситуацію об’єктового рівня". А сам заклад, в якому це трапилося, отримав припис на усунення недоліків.

І тому, аби не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв. Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати заправлені сметаною, майонезом та кондитерські вироби з заварним кремом. Також на засіданні вирішили заборонити реалізацію страв, які швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Крім того, у всіх закладах харчування мають бути відповідні умови для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків, а також забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.

Згодом із представниками бізнесу та регіональної влади проведуть нараду щодо прийнятого рішення.

Нагадаємо, 6 липня у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували п'ятьох дорослих та двох дітей зі скаргами на підвищення температури тіла, блювоту, біль у животі, пронос. Усі вони 4 липня харчувалися в ресторані "Панський Книш" у Куликові, що на Жовківщині.

Пізніше повідомляли, що кількість відвідувачів ресторану, які зверталися за медичною допомогою з харчовим отруєнням, збільшилася до 17, із них 6 – діти. Причиною отруєння стала сальмонела.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: