23.08.2024, 22:51

На Львівщині презентували зварні сталеві скульптури

З нагоди Дня Державного прапора України та Дня Незалежності

З нагоди Дня Державного прапора України та Дня Незалежності сьогодні, 23 серпня, у холі Львівської обласної ради презентували мистецьку збірку зварних сталевих скульптур Данила Турія.

Про це пише ВестНюз з посиланням на прес-службу ЛОР. 

«Ці роботи створені від початку повномасштабного вторгнення. Кожна зі скульптур присвячена питанням, які б я хотів найбільше висвітлити. Робота «Солдат-Сірник» акцентує на наших захисниках, які швидко запалюються, запалюють інших, але, на жаль, в бою швидко гаснуть. Люди абстрагуються від цього. Вони не хочуть знати, що йде війна. Це треба все частіше нагадувати й голосніше про це кричати. Кожен мій твір – це інструмент підтримки громадської свідомості, а його мета – зафіксувати та транслювати глибокі аспекти людського досвіду в умовах війни», – зазначив Данило Турій.
Виставка вже побувала за кордоном, зокрема, у Латвії та Литві.

«Після презентації виставки у Львівському палаці мистецтв ми повезли її в Європу. Місцеві митці були у захваті, що з дроту можна створити таке чудо. А росіяни в Латвії та Литві підняли страшний шум, зверталися у парламент, міністерство культури, службу безпеки. Сфотографували напис «русский окупант – лучшее удобрение». Це було дуже гарно. Сполучені штати Америки щойно зняли заборону для озброєння «Азова», тому ми працюємо, допомагаємо технікою і збираємо кошти. Перемога за нами!», – зазначив керівник «Медичного корпусу» Ярослав Солодуха.

У холі обласної ради розміщено 7 робіт Данила Турія: «Фея Маріуполя», «Свічка», «Війна – це храм мертвих дійте», «Триокий череп», «Солдат-Сірник», «Скарабеї», «Бавовна». Їх можна оглянути до 30 серпня в робочі дні з 10 до 17 години.

«Експозиція випускника комунального коледжу декоративного й ужиткового мистецтва імені І. Труша присвячена легендарній бригаді спеціального призначення «Азов». Хлопцям, які боронили «Азовсталь», пройшли ворожий полон і багато перетерпіли. Виставка триватиме кілька днів, впродовж яких збиратимемо кошти на потреби «Азову», – зазначив керуючий справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

Долучитися до збору можна, переказавши кошти на банківську картку 4149 4993 9607 4542.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

    Коментар

    Блоги

    Михайло Цимбалюк

    Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

    Мирослав Дністрянський

    КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: