• Головна
  • Новини
  • На Львівщині правоохоронці затримали заступника сільського голови за хабар

19.09.2024, 13:53

На Львівщині правоохоронці затримали заступника сільського голови за хабар

Встановлено, що кошти чиновник вимагав та отримав за сприяння у вирішенні сільською радою позитивного рішення щодо поділу земельної ділянки в одному з сіл Львівського району.

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, заступник сільського голови, зловживаючи службовим становищем та владними повноваженнями, вимагав у приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 4 тисячі доларів за сприяння у прийнятті сесією місцевої сільської ради позитивного рішення щодо поділу земельної ділянки площею 1,3421 га.

Грошові кошти та речові докази причетності затриманого до протиправної діяльності вилучено.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: