• Головна
  • Новини
  • На Львівщині правоохоронці викрили лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця

01.02.2023, 17:24

На Львівщині правоохоронці викрили лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця

Як встановили правоохоронці, працівники одного з медичних закладів Львівщини одержали неправомірну вигоду від військовослужбовця за визнання його обмежено придатним для служби.

Свої "послуги" двоє медиків, керівниця одного з відділів та співробітник медзакладу,  оцінили у суму 4000 доларів США. За ці кошти вони взялись виготовити для "клієнта" медичні документи щодо обмеження його придатності до служби за станом здоров’я, які б давали підстави для проходження подальшої військової служби у частинах, які не беруть безпосередньої участі у бойових діях.

18 січня правоохоронці затримали зловмисницю в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання нею частини неправомірної вигоди у сумі 3700 доларів США. Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Сьогодні, 1 лютого, суд також обрав запобіжний захід другому лікарю у вигляді тримання під вартою.

Слідчі повідомили обом про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: