• Головна
  • Новини
  • На Львівщині понад шість сотень учасників АТО шукають роботу

15.10.2020, 15:24

На Львівщині понад шість сотень учасників АТО шукають роботу

Станом на 1 жовтня в обласній службі зайнятості на обліку перебували 630 безробітних з числа учасників АТО. Більшість із них (52,4%) – це кваліфіковані спеціалісти із дипломами вишів, третина (31,1%) – випускники професійно-технічної школи, а 16,5% мають тільки початкову та середню освіту.

Про це повідомили "Еспресо.Захід" у відділі  інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

"Карантинні обмеження наклали свій відбиток на роботу всіх без винятку підприємств, установ та організацій, у тому числі й служби зайнятості. Негативно позначилися вони й на процесі працевлаштування. Тим не менше, за дев’ять місяців нам вдалося забезпечити роботою 247 учасників АТО (ООС), у тому числі 22 осіб з інвалідністю, – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – Знайти місце праці для тих, хто повернувся із поля бою, непросто. Дуже часто для успішного повернення до мирного життя хлопцям потрібний певний час для адаптації, інколи й психологічна підтримка. Але є такі, хто відразу активно шукає роботу і, зазвичай, доволі швидко її знаходить. Не може не тішити те, що вісім атовців цього року скористалися одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власної справи. Попередньо пройшовши курси з основ ведення підприємницької діяльності, написавши і захистивши бізнес-план, вони влилися до когорти початкуючих бізнесменів. А всього із 2015 року працевлаштовано 2842 колишніх бійців, із них 238 стартували у бізнес".

За словами керівника ЛОЦЗ, у січні-вересні поточного року 57 учасників АТО задля підвищення рівня конкурентоспроможності проходили професійне навчання, ще 13 брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Загалом упродовж дев'яти місяців соціальними послугами служби зайнятості скористалися 1374 безробітних з числа військовослужбовців, котрі брали участь в АТО (ООС), у тому числі 204 особи з інвалідністю.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: