02.04.2020, 14:32

На Львівщині пішов з життя 32-річний учасник АТО

На Львівщині пішов з життя 32-річний учасник АТО. Його тіло виявили вранці у вівторок, 31 березня, у будинку в селі Мавковичі Городоцького району.

У поліції Львівщини ZAXID.NET підтвердили факт самогубства.

Відомо, що чоловік вдягнув військову форму та повісився. Він залишив передсмертну записку, у якій подякував дружині за дітей, зазначив, що нікого ні в чому не звинувачує. Знайомі загиблого відгукуються про нього позитивно та пов’язують такий вчинок із наслідками для психіки від участі у бойових діях на Донбасі.

«31 березня до поліції надійшло повідомлення про те, що в Городоцькому районі виявлено тіло чоловіка без ознак життя. На місце виїхала слідчо-оператвина група. Попередньо встановлено, що це самогубство», – повідомила речниця поліції Львівщини Світлана Добровольска.

В Україні не оприлюднено офіційну статистику суїцидів серед учасників АТО. У 2018 році тодішній військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв про цифру понад 550 осіб, у комітеті Верховної Ради у справах ветеранів називали цифру понад 1 тис. осіб (від початку бойових дій на Донбасі).

Серед причин, які найчастіше спонукають солдата чи ветерана вкоротити собі віку, психологи називають конфлікти, зумовлені особливостями несення військової служби, а також проблеми у родинному житті після повернення додому, загальний стан здоров’я та соціально-побутові негаразди.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: