• Головна
  • Новини
  • На Львівщині медики перекривають дорогу через невиплату зарплати

27.11.2020, 13:48

На Львівщині медики перекривають дорогу через невиплату зарплати

На Львівщині медики психіатричної лікарні "Заклад" перекривають міжнародну трасу біля села Луб’яна Миколаївського району. За словами заступника командира батальйону патрульної поліцїі Львівщини Андрія Пушкара, близько 30 людей ходять пішохідним переходом.

Про це пише Суспільне.

Люди ходять переходом безперервно. Як повідомив із місця події кореспондент Суспільного Ярема Чуйко, акція розпочалася близько 09:00.

"Всі транспортні засоби, окрім вантажних фур — обїжджають дане перекриття", — повідомив Андрій Пушкар.

Станом 11:00 зі сторони Стрия черги із автомобілів не було. Зі сторони Львова на проїзд очікує близько 50-ти вантажівок. Патрульні поліцейські регулюють рух та забезпечують об’їзд цієї ділянки дороги.

На Львівщині медики перекривають дорогу

Зарплату медикам не виплачують із серпня.

"Нам не виплачують заробітну плату. Нам ще не оплатили половину серпня і до сьогоднішнього дня. Ми хочемо, щоби нам виплатили наші зароблені гроші. Гарантій, щодо виплат — немає, а лише одні обіцянки. Нам обіцяли виплатити половину до 15 листопада, іншу половину — до 15 грудня", — розповіла Суспільному працівниця медзакладу Ірина Шабатура.

Учасники акції кажуть, що протест триватиме до 17:00. 50 хвилин дорогу перекривають, а 10 хвилин — пропускають автомобілі.

Під час брифінгу у Львівській облдержадміністрації заступник голови ЛОДА Іван Собко звернувся до медиків, які перекривають дорогу.

"Не потрібно переводити, перепрошую, свої проблеми на обласну адміністрацію. Є на сьогоднішній день чітко регульоване законодавство, тобто власником цієї установи є, по-перше, Львівська обласна рада, фінансується заклад із Національної служби здоров’я. Це не означає, що Львівській ОДА все одно, яка ситуація в «Закладі». Ні! Але будь ласка не потрібно влаштовувати якісь непотрібні пікети і перекриття доріг. Я хочу нагадати, що коли був у нас пан міністр, ми зустрічалися з представниками «Закладу» і ми казали, що обласний бюджет допоможе, і обласний бюджет допоміг. Ми скерували за ініціативи голови ЛОДА часткове дофінансування. І ми це робили вже двічі", — сказав Іван Собко.

Також він додав, що обласний бюджет має недоотримання у розмірі 250 мільйонів. Тож першочергово фінансуються ковідні медзаклади, а не ті, які мають отримувати фінансування із держбюджету. Ситуація у "Закладі" — питання Національної служби здоров’я України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: