• Головна
  • Новини
  • На Львівщині компенсацію за карантин нарахували вже 1300 працівникам

08.05.2020, 19:44

На Львівщині компенсацію за карантин нарахували вже 1300 працівникам

На Львівщині державні преференції вже призначені 48 фірмам і компаніям, від яких надійшли фахово виповнені пакети документів і на користь яких ухвалене рішення про надання допомоги з часткового безробіття.

Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Тобто 36 суб’єктів господарської діяльності із Трускавця, 6 –  з Дрогобицького району, 3 – зі Львова, 2 – зі Стебника та 1 – з Борислава, що ведуть діяльність у таких сферах економіки як туризм і готельна справа, роздрібна торгівля, охорона здоров’я, будівництво та ін., зможуть отримати компенсаційні кошти для виплати частини заробітної плати понад 1300 найманим працівникам, - наголосив Василь Барилюк.

За його словами, допомога з часткового безробіття встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати, тобто 4723 гривень. Право на неї мають застраховані особи, з котрими офіційно оформлені трудові відносини, окрім тих, хто отримує пенсію.

Для призначення допомоги з часткового безробіття працедавець повинен звернутися до служби зайнятості та подати заяву на отримання допомоги, написану у довільній формі, копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності, відомості про працівників, у котрих виникло право на допомогу з часткового безробіття, довідку про сплату
єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні 6 місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності,видану ДПС.

Пакети документів для отримання допомоги з часткового безробіття можна подати через скриньки для кореспонденції, що розміщені біля входів до центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ (оригінали), відправити оригінали поштою (адреси за посиланням https://bit.ly/2W9v4Sn) або ж надіслати сканкопії документів електронним шляхом (e-mail за посиланням https://bit.ly/35Dgzck ).

Покрова інструкція щодо порядку отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину розміщена на сайті Державної служби зайнятості у рубриці «Роботодавцям» (https://bit.ly/2SCbImA ).

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Відповідно до новацій у Законі України «Про зайнятість населення» на фінансову підтримку у період вимушеного зупинення (скорочення) діяльності через пандемію можуть розраховувати тільки суб’єкти малого і середнього підприємництва та їхній персонал.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: