• Головна
  • Новини
  • На Львівщині командир, який п'яним вдарив солдата ножем, отримав умовний термін

15.10.2024, 08:13

На Львівщині командир, який п'яним вдарив солдата ножем, отримав умовний термін

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок командиру Збройних сил України, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вдарив ножем свого підлеглого.

Попри те, що молодшого лейтенанта визнали винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень, суд призначив йому п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

Деталі інциденту

Суд встановив, що влітку цього року у наметовому містечку однієї з військових частин ЗСУ стався конфлікт між командиром та солдатом. Молодший лейтенант, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в ході сварки завдав солдату удар ножем у груди, що спричинило важке поранення. Лезо проникло в грудну клітку та черевну порожнину, пошкодивши легеню, діафрагму та печінку.

Судовий процес

Під час судового розгляду командир визнав свою провину та просив суд проявити поблажливість, оскільки бажає продовжити службу в ЗСУ. Постраждалий не наполягав на суворому покаранні та висловив довіру до рішення суду.

Вирок суду

Проаналізувавши матеріали справи та врахувавши позиції сторін, суд призначив командиру п'ять років позбавлення волі, але з річним випробувальним терміном. Це означає, що якщо протягом цього періоду командир не вчинить нових злочинів, він уникне реального відбування покарання.

Марина Лапіна(Михайлююк), WestNews.

фото з відкритих джерел

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: