• Головна
  • Новини
  • На Львівщині голова міської ради оголосив хрестовий похід проти головного лікаря районної лікарні  

07.04.2021, 11:42

На Львівщині голова міської ради оголосив хрестовий похід проти головного лікаря районної лікарні  

Міський голова Миколаєва (що недалеко від Львова і який є центром Миколаївської ОТГ) Андрій Щебель за короткий час вже оголосив дві догани директорові-головному лікареві Миколаївської центральної районної лікарні Ірині Хрущ.      

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомила сама Ірина Хрущ:  "Одну скасували, другу дали.... Вручив сам міський голова на зустрічі з працівниками Лікарні сьогодні (тобто 31 березня). Цього разу комісія Миколаївської міської ради, очолювана заступником міського голови Ю. Шпаком, перевіряла використання орендованого майна КНП «Миколаївська МЛ».

Директор Миколаївської центральної районної лікарні Ірина Хрущ    

З рішенням комісії ми не згідні. Тому працюємо! Дану ситуацію оцінюю як моральний та психологічний тиск на мене, відтепер ще й політичний.

Попри різні ситуації, залишайтеся завжди людьми та будьте всі здорові. Бережіть рідних!".

Водночас Ірина Хрущ розмістила фотокопію розпорядженням, яким їй "вліпили" другу догану. За підписом Андрія Щебеля.

Отже, за що друга догана? Закиди на взірець, як-от дисципліна в лікарні кульгає, нема контролю, щось не те з орендної платою. Мовляв, конкретні факти заактовані... Але, зазвичай, за такими загальника, коли нема якось одного кричущого факту, криється погано замасковане бажання звести порахунки.

На підтвердження цього свідчить історія з першою доганою. Щойно Ірина Хрущ її оскаржила в суді, як доля цього документа стала туманною. Чи не скасували її, щоб уникнути судового розгляду. Тепер головний лікар буде готувати позов на другу догану.

Найцікавіше, що 31 травня цього року у Ірини Хрущ закінчується контракт і посада директора  Миколаївської ЦРЛ стане вільною і мають оголосити конкурс на її здобуття. Спитати б, до чого тоді вся ця мишача вовтузня?

Відповідь на це питання, вочевидь, знає Андрій Щебель. Додамо тільки, що на місцевих виборах минулого року Ірина Хрущ публічно підтримала іншого кандидата - самовисуванця Тараса Зубрицького. Він набрав 3137 голосів. Андрій Щебель переміг його із результатом 3429 голосів.

Міський голова Миколаєва Андрій Щебель

Миколаївська районна лікарня - одна з добротних лікарень Львівської області. Знову ж таки цитуємо відкриті дані. Лікарня уклала 32 878 декларацій із надання первинної медичної допомоги. Цього року укладено договір з НСЗУ щодо 11 пакетів медичних послуг вторинної медичної допомоги.

Комп’ютеризовано всі відділення, проведено капітальні та поточні ремонти приміщень та амбулаторій, відкрито нову сучасну амбулаторію в с. Гірське. Лікарня отримала 7 нових автомобілів. Тут проводяться лапароскопічні операції, операції на судинах і операції заміни суглобів.

І з останнього. На базі амбулаторії Миколаєва запрацював пункт щеплень Миколаївської міської лікарні (на першому фото). Попередньо місцеві медичні працівники пройшли навчання, отримали дозволи і вже провакцинували 50 осіб.

Усі ці зміни сталися під проводом Ірини Хрущ. Окрім того, вона - педіатр за фахом, встигла здобути другу вищу управлінську освіту в "Львівській політехніці". А на тих самих місцевих виборах стала депутатом Стрийської районної ради. І от тепер друга догана. Сказано ж, жодна добра справа не мине безкарно.

У нас майже нема сумнівів, що Андрій Щебель спробує таки "з'їсти" Ірину Хрущ. Особливо якщо її посада вже комусь обіцяна.

Виграти ж новий конкурс на посаду директора Миколаївської районної лікарні Ірині Хрущ буде складно. Без підтримки міського голови і депутатів, які після адмінреформи стали повноправними господарями цієї медичної установи. Але можливо. За двох умов. Перша - сама Ірина Хрущ буде готова працювати в атмосфері психологічного тиску, друге - своє слово скаже громада.      

Віктор Петрів

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: