• Головна
  • Новини
  • На Львівщині цього року борщівник знищили на понад 450 гектарах

06.09.2020, 17:33

На Львівщині цього року борщівник знищили на понад 450 гектарах

Від початку року у Львівській області небезпечний борщівник Сосновського знищили на території площею понад 450 гектарів. У порівнянні з минулим роком, площа поширення рослини зменшилася на 150 гектарів завдяки поверненню земель у сільсько-господарське використання.

Найбільші осередки борщівника виявили у Турківському (218 га), Старосамбірському (88 га) та Дрогобицькому (60 га) районах, повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник наголосив, що борщівник негативно впливає на біорізноманіття, він монополізує територію, агресивно витісняючи місцеві види і трав’яних, і деревних порід.

“У борщівника Сосновського отруйний сік, який викликає важкі фотохімічні опіки у людей і тварин. Для боротьби з цією рослиною використовують метод зрізання лопатою основи борщівника на рівні близько 10 см нижче рівня ґрунту. Рідше застосовується хімічний метод боротьби (в основному раундапом). Першу обробку проводять коли висота рослин не перевищує 50 см, що дозволяє безпечно проникнути в центр його заростей. Однак, необережне використання такого методу може призвести до ураження інших рослин, мікроорганізмів, комах, забруднення водойм”, – зазначив Руслан Гречаник.

Аби уникнути небезпеки від борщівника, варто дотримуватись кількох рекомендацій:

  • ніколи не ведіть боротьбу , не захистивши шкіру та очі, адже від моменту потрапляння соку на шкіру до виникнення хімічного опіку може прийти значний період часу;
  • пам’ятайте, сік борщівника стає небезпечним і здатним спричиняти опіки під дією сонячних променів;
  • найкращими методами боротьби з борщівником є скошування в період цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація рослини та повторне цвітіння;
  • ефективним також є зрізання лопатою основи борщівника на рівні близько 10 см нижче рівня ґрунту, найкраще і найлегше робити це навесні.

Відповідно до розпорядження голови ЛОДА, в області продовжують боротьбу з борщівником задля зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: